Arabic English Turkish

All Stories

HAKAD İstişare Toplantısı: Akademi, Toplum ve Geleceğe Dair Ortak Akıl

Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD), akademinin toplumla buluşma noktasında anlamlı bir istişare zemini oluşturmak amacıyla, 1 Mayıs 2025 tarihinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Akademi, toplum ve eğitim alanlarının çok boyutlu yaklaşımla ele alındığı toplantıda, çağın yeni dinamiklerine cevap verebilecek yapısal ve entelektüel açılımlar masaya yatırıldı.

Yolda olmanın ve yeni hikayeler oluşturmanın vurgulandığı programın açılışında, HAKAD Başkanı Prof. Dr. Davut Akduman, bir takdim ve teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında, akademinin özgür düşünceyle buluştuğu, bilginin toplumsal faydaya dönüştüğü zeminlerin önemine vurgu yaparak, HAKAD’ın bu doğrultudaki misyonuna dair vizyoner bir çerçeve ortaya koydu.

Katılımcıların söz alarak kendi alanlarında ortaya koydukları perspektifte; 

  • Kurumsal sürdürülebilirliğin akademik ve etik ilkeler doğrultusunda nasıl inşa edilebileceği,
  • Akademi ile sivil toplum kuruluşları arasında kurulabilecek yapıcı işbirliği imkânları,
  • Yapay zeka ve dijitalleşmenin akademik üretim biçimleri ve toplum bilimleri üzerindeki dönüştürücü etkileri,
  • Akademik camia ve akademik kurumlarda akademik üretkenliğin önündeki sorunlar,
  • Akademisyenin popüler kültür ve akademisyenlik dengesinde yaşadığı handikaplar gibi konularda geniş bir istişare ortaya konuldu.

Toplantımızın akademik üretkenliğin arttırılması ve insanlığın güncel sorunlarının çözümüne katkı sunacak faaliyetlere vesile olması dileğiyle.

HAKAD İstişare Toplantısı: Akademi, Toplum ve Geleceğe Dair Ortak Akıl

Diriliş Derneği Teşkilat Toplantısı

Diriliş Derneği, teşkilat yapısına yönelik kapsamlı değerlendirme toplantısını 1 Mayıs 2025 tarihinde doğa ile iç içe bir ortamda gerçekleştirdi.

Toplantıda, dernek bünyesinde yürütülen faaliyetler incelendi. Katılımcılar, yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunarak tecrübelerini paylaştı. Ayrıca, karşılaşılan sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri istişare edildi.

Gelecek dönemlere dair hedeflerin belirlendiği toplantıda, Diriliş Derneği yetkilileri, istikrarlı ve güçlü bir teşkilat yapısının önemine vurgu yaparak dayanışma ruhuyla hareket etmeye devam edeceklerini belirttiler.

Toplantı, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Diriliş Derneği Teşkilat Toplantısı

Diriliş Derneği Nevşehir Kapadokya Gezisi

Diriliş Derneği 26 Nisan 2025 tarihinde Nevşehir Kapadokya bölgesine bir gezi programı düzenledi. Gezi programı kapsamında Ortahisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi, Peri Bacaları, çanak çömlek atölyeleri, yer altı şehirleri, Ürgüp, Göreme ve Avanos gibi Kapadokya’nın tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret edildi. Programa, dernek üye ve gönüllüleri ile üniversite öğrencileri katılım sağladı.

Katılımcılar, profesyonel rehberler eşliğinde yer altı şehirlerini gezerek, bölgenin binlerce yıllık tarihine tanıklık etti. Ardından, çanak ve çömlek atölyesine yapılan ziyarette geleneksel el sanatları ile ilgili bilgi alındı. Eğitim sonrasında dernek başkanı Cengiz Baba’da çömlek yapımını deneyerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Gezi programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Diriliş Derneği Nevşehir Kapadokya Gezisi

Reyhanlı’da Filistin’e Destek Yürüyüşü

Ufuk Eğitim Derneği öncülüğünde Reyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu, Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için yürüyüş programı düzenledi. Yürüyüş programına Reyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu, Ufuk Eğitim Derneği üye ve gönüllüleri ile sivil toplum, zulme karşı sessiz kalmayıp mazlumun sesi olmak için katılım sağladı.

“Gazze’de yaşanan soykırıma, çocukların katledilmesine, insanlık dışı kuşatmaya karşı durmak için toplandık. Filistin halkı yalnız değildir!”

Reyhanlı’da Filistin’e Destek Yürüyüşü

Diriliş Derneği Mezuniyet Programı

Diriliş Derneği, dernek çatısı altından çeşitli faaliyetlerde rol alan ve üniversite eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için 30 Nisan 2025 tarihinde dernek merkezinde mezuniyet programı düzenledi.

Programda, mezun olan öğrencilerin farklı alanlarda edindikleri deneyimlerin, kardeşlik bağlarının önemi ile birlik ve beraberliğin üzerinde duruldu. Katılımcılar sırasıyla konuşmalar yaptı, anılarını paylaştı.

Mezuniyet programı, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Diriliş Derneği Mezuniyet Programı

Eksender “Deprem Sonrası Şehir ve Üniversite” Söyleşisi

Eksender “Deprem Sonrası Şehir ve Üniversite” konulu söyleşi programı, İnönü Üniversitesi Rektörü Nusret Akpolat’ın katılımı ile Anadolu Kitap Kahve’de gerçekleştirildi.

Nusret Akpolat konuşmasında; üniversitelerin toplumla yakın temas halinde olması gerektiğinin üzerinde durarak, bu sürecin en önemli destekçilerinden birinin de sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti. Millet olarak birlik ve beraberliğin, 6 Şubat depreminde üniversite ile beraber tüm bileşenlerinin ortak hareket etmesinin önemine değindi.

Malatya’nın gelişiminin doğu ve batı ekseninde olduğunu ve şehirleşmenin yeterli olamayacağını, şehrin kuzey ve güney yönünde de yayvan olarak gelişmesine yönelik çalışmaların arttırılması gerektiğini ifade etti. Deprem sonrası şehrin imarında ve yeniden inşasında, üniversite olarak gerek valilik birimleriyle gerek belediyelerle koordineli olarak her zaman katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Bu süreçte "Deprem Sonrası Göç ve Demografik Değişim Çalıştayı ve Raporu", "Deprem ve Yapı Teknolojileri Zirvesi" gibi, şehrin yeniden yapılanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Söyleşi programı, soru-cevap ve kitap takdiminin ardından sona erdi.

Eksender “Deprem Sonrası Şehir ve Üniversite” Söyleşisi

Gazzeli Aileler Ankara Ofisi’nde

Türkiye’nin büyük bir özveri ve hassasiyetle Gazze’den getirerek sağlık, barınma ve temel ihtiyaçlarını karşıladığı Gazzeli yaralıların ailelerini İslam Düşünce Enstitüsü ile yaptığımız organizasyonla Ankara Ofisimizde misafir ettik.

Zulmün ve savaşın gölgesinde zorlu süreçlerden geçen Gazzeli ailelere huzur bulabilecekleri bir ortam sunulmaya çalışıldı. Etkinlik süresince çocuklarla çeşitli oyunlar oynandı.

Gazzeli aileler ile buluşma etkinliği hediye dağıtımının ardından sona erdi.

Gazzeli Aileler Ankara Ofisi’nde

Yetim Çocuklara Özel İftar Programı

Diriliş Derneği, Ramazan ayı kapsamında 16 Mart Pazar günü yetim çocuklara özel iftar programı düzenledi. Programa, Diriliş Derneği, Kızılay, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer katılım sağladı.

Program, çocuklar için düzenlenen uçurtma şenliği, yüz boyama ve sandalye kapmaca gibi çeşitli etkinliklerle başladı. İftarın Ardından, İl Müftüsü Alettin Bozkurt programın anlam ve önemine değinen bir dua yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay’ın organizasyonun önemine değindiği konuşmanın ardından program sona erdi.

Yetim Çocuklara Özel İftar Programı

Gelişim Çağındaki Çocuklara Rehberlik ve Eğitim Desteği

Uşak Değişim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, “Özgüvenli Genç Adımlar” projesi kapsamında gelişim çağındaki çocukların öğrenme güçlükleri, stres yönetimi ve ebeveyn-çocuk ilişkisinin geliştirilmesi üzerine Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinin katılımıyla ebeveynler ile bir araya geldi. Programa, Değişim Derneği üye ve gönüllüleri, Prof. Dr. Murat Başar, Doç. Dr. Hafız Bek, Doç. Dr. Cüneyit Akar, Doç. Dr. İbrahim Halil Çankaya ve ebeveynler katılım sağladı.

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinin gönüllü olarak destek verdiği programın ilk oturumunda ebeveyn-çocuk problemleri göz önünde bulundurularak, akademisyenlerin yönlendirmeleri ve ihtiyaca dayalı olarak gerçekleştirilebilecek eğitimlerin bilgilendirilmesi yapıldı.

Programda, misyonunun “nitelikli insan yetiştirmek” olduğunu belirten Değişim Derneği Başkanı Şevket Taşçı; Uşak’ın gelecek neslinin başarısını doğrudan etkileyecek kapsamlı eğitim programına bütün Uşak halkını davet ettiğini duyurmasının ardından program sona erdi.

Gelişim Çağındaki Çocuklara Rehberlik ve Eğitim Desteği
Image
Arabic English Turkish