Oku-Yorum Projesi 2. Dönem kampı, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Osmaniye Aslantaş Gençlik Kamp alanında gerçekleştirildi. Kamp sürecinde; okuma serüveni, fikirsel okumalar gibi okuma bağlamındaki konular davetli konuşmacılar tarafından ele alındı. Kampın ilk günü tanışma etkinliği yapıldı. Kampın ikinci gününde ağırlıklı olarak seçili konular işlendi ve davetli konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi.
Program, Asr Suresi’nin meali okunarak başlanıldı. Ardından selamlama konuşmalarını yapmak üzere Anadolu Federasyonu YK üyesi Cevat Bal, İlsan-Der Yönetim Kurulu Üyeleri Nesrin Karataş, AÖB Genel Başkanı Muhammed Şamil Kılıçparlar selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. Oku-Yorum Projesi katılımcılarına projeye vermiş oldukları katkıdan ve kampa katılımlarından ötürü teşekkür etti. Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Kadir Dündar da Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi’nin selamlarını katılımcılara iletti.
Turgay Aldemir “Bilgi ile İnşa Süreci: Sivil Toplumda Okuma ve Eylem” başlıklı konuşmasıyla, okumak kavramı üzerinde fazlasıyla duran ve okuma serüveni hakkında kendi deneyimlerini katılımcılara aktaran Aldemir, konuşmasına Sadettin Ökten ve İbrahim Kalın gibi önemli yazar ve düşünürlerden alıntılarla devam etti. Gazze ve Mekke’de bulunduğu dönemlerdeki tecrübelerine de değinerek konuşmasını şu sözlerle bitirdi; “Fikriyatta çıkacak olan en temel kavram ‘hayat’. Her şey hayatla buluşmalı ki canlansın ve var olsun. Hadiste buyrulduğu gibi az ama sık ve sürekli okuyun, düzenli olmalı. Sıkılınca değiştirin farklı alanlarda okuyun. Birçok alan okumanın dışında sıkılınca roman okurum. Öyle yapın.”
Mahsum Aytepe konuşmasında; “Fikirlerin Gücü: Çok Kültürlü Yaşam Ehliyeti” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Hayret etmek kavramına özellikle değinen Aytepe, “Hayret etmek hayranlık duymak insanın en özel yeteneklerindendir. Sorulmayanı sormaya çalışmak farklı olanı sormak en büyük meziyettir. Kimsenin sormadığını kimse sormadığı zaman sormak, başkalarının da bunu düşünmesini gerektirir.” diyerek sözlerini bitirdi.
Hale Bayırbaş konuşmasında; Eleştirel Okumanın Temelleri üst başlıklı konuşması gerçekleştirildi. Bayırbaş, kaynaklara ulaşma biçimimiz de nelere dikkat etmemiz gerektiği, yazarın anlam dünyasının bilmenin kullanılan kaynağı hangi filtrelerden geçirmemiz gerektiğini, eleştirel okuma yapmanın önemini vurguladı.
Programın son günü, kitapların merkezde olduğu tabu oyunu oynanarak eğlenceli ve verimli vakit geçirilip kazanan gruba kitap hediyeleri taktim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ardından kamp programı sona erdi.