Arabic English Turkish

BEKAM Akademi Seminerleri Devam Ediyor

BEKAM Akademi Seminerleri Devam Ediyor

BEKAM Akademi seminerlerinin 2.si Federasyon Başkanımız Turgay Aldemir’in “Dijital Çağ ve Dönüşen Dünya” konu başlığıyla 29 Ekim Cumartesi BEKAM’da gerçekleştirildi.

BEKAM, "DİJİTAL OKURYAZARLIK VE DÖNÜŞÜM BECERİLERİ" başlığı ile 8 haftalık bir program düzenleyerek alanında uzman araştırmacıları ve konuya ilgi duyan katılımcıları bir araya getirmeye devam ediyor.

Bu hafta gerçekleştiren seminerde Aldemir, “Dijitalleşme bundan önceki hayatı reddetmek değildir. Birbirine yaslanarak devam edilmesi gereken bir süreçtir. Hem eskiyi biliyoruz hem de yeni çağın içindeyiz. Bu süreci doğru kavramak, teknoloji, sanal dünya ve internet dediğimiz olguyla barışık olmamız gerek. İnsanlığa faydasını ele alarak hangi kavramlarda bu meseleleri tartışıp konuşmak gerektiğini ve kendimizi gözden geçirmeliyiz.

Farklı fikirlere saygı duymayı öğrenmeliyiz. Feveran edip birlikte ölmektense birbirimize saygı duyup birlikte yaşamanın yolunu bulmalıyız.

Değişim ve dönüşümün her zamankinden daha agresif daha hızlı olduğu bu dönemde bizim insan odaklı bir yaklaşımla, bir taraftan insani yetkinlikleri, insanın kıymetini güçlendirmek diğer taraftan onun donanımlarını geliştirmek en kıymetli kazanımlardan biridir.

Daha önce gelişen teknolojilerin insanlık için nasıl faydaya dönüştürebiliriz konusu en ciddi tartışılan konudur. Önümüzdeki süreçte gönüllü kültürünün geliştirilmesi, gönüllülerin bu sürece katılımı, sivil toplumda o kadara önemli hale geldi ki çünkü insanlar hem gönüllü oluyor hem incitiliyor hem de tüketiliyor.

İyiliğin örgütlenmesinde güzelliklerin dünyaya duyurulmasında, dijitalleşme; partner, kaynak bulmamıza fırsat veriyor. Kazandırdığı en önemli şeylerden biride ölçme değerlendirme “ölçmediğinizi değerlendiremezsiniz, değerlendiremediğinizi de yönetemezsiniz. Süreç sizi yönetir.”

Tabiat, varlık asla boşluk kabul etmiyor bu süreçte kendimize rol biçmemiz gerekiyor. Bilginin teknolojiye, teknolojinin de insani değerlere ve insanı yaşatması için sorumluluk düşüyor. Dünyanın bir kısmı fakir bir kısmı zengin ise bu çatışmalar devam eder. Bu yaklaşımları önümüze koyup insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacağı bir dönemi yaşamalıyız. Sonuçlara çok takılmadan işin hikayesini, felsefesini ve ruhunu kavrarsak ondan sonrası kendiliğinden gelişir.” şeklinde konuştu.

Seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Yeni Haberler

Image
Arabic English Turkish