Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği ve Değişim Derneği’nin yürüttüğü “Özgüvenli Genç Adımlar” projesinin dördüncü ve beşinci oturumu “İletişim Becerileri” ile “Topluluk Önünde Konuşma ve Hitabet” seminerleri Uşak Üniversite’sinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zekerya Batur tarafından gerçekleştirildi.
İletişim Becerileri:
Seminer, Can Yücel’in “Anladım” şiiriyle başladı. Zekerya Batur, “İletişim Becerileri” seminerinde etkili iletişim için kişide olması gereken erdemler üzerinde dururken, yazılı, sözlü-sözsüz (beden dili) olmak üzere 3 farklı iletişim şeklinin olduğundan bahsetti. İletişim şeklimizin, karşımızdaki kişiye veya topluluğa göre anlama ve anlatma becerilerinin inceliklerini hayattan örneklendirerek konuyu interaktif katılımla pekiştirdi.
Topluluk Önünde Konuşma ve Hitabet:
Seminer, “Toplum önünde başarılı bir konuşma nasıl yapılır?” sorusu ile başladı. Zekerya Batur, konuşma yapacağımız topluluğu tanımamız gerektiğinden, buna göre etkili bir girişin nasıl yapılması gerektiğini ve konuşma yapılırken karşı tarafta beden dilimizle ifade ettiğimiz şeylerin nasıl bir etkisinin olduğundan bahsetti. Topluluk önünde konuşma üzerine verilen eğitimin ardından, katılımcılara üç kelime ile spontane bir hikaye anlattırılarak seminer interaktif hale getirildi.
“24 Şubat 2025 tarihinde ÖZGÜVENLİ GENÇ ADIMLAR projesi kapsamında İletişim Becerileri ve Topluluk Önünde Konuşma ve Hitabet eğitimleri arka arkaya iki oturum olarak gerçekleştirilmiştir.”
Tüm Haberler
Değişim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nde 16 Ocak 2025 tarihinde Özgüvenli Genç Adımlar Projesi’nin üçüncü oturumu düzenlendi. Oturumlar, Doç. Dr. Cüneyit Akar, Değişim Derneği gönüllü ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Ulusal Ajans ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen projenin üçüncü oturumunda Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyit Akar, “Öfke Yönetimi” konusunu işledi. Katılımcıların, kendi hayatlarından bir şeyler bulduğu, davranışlarını nasıl terbiye edebileceklerini ve öfkenin kontrolünün nasıl yapılacağını öğrendikleri kapsamlı bir eğitim gerçekleştirildi.
Program, hediye takdiminin ardından sona erdi.
Uşak'ta faaliyet gösteren Değişim Derneği, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde sürdürdüğü eğitim programlarıyla toplumun eğitim alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Haftada altı gün gerçekleştirilen bu programlarla, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere ulaşıyor.
Değişim Derneği'nin sunduğu eğitim hizmetleri, öğrencilere sadece akademik destek sağlamakla kalmıyor; dini eğitimler, çeşitli atölye çalışmaları ve psikolojik danışmanlık gibi çeşitli alanlarda da destek sunuyor. Bu çok yönlü yaklaşım, öğrencilerin hem eğitimlerinde hem de kişisel gelişimlerinde önemli bir adım atmasını sağlıyor.
Derneğin bu tutarlı çabaları, öğrencilerin bütünsel bir eğitim almasına olanak tanıyarak, onları geleceğin sağlam temeller üzerine kurulmuş bireyleri olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.
Değişim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nde 18 Ocak 2025 tarihinde Özgüvenli Genç Adımlar Projesi'nin ilk iki oturumu düzenlendi. Oturumlar, Prof. Dr. Murat Başar, Doç. Dr. Cüneyit Akar, Değişim Derneği Başkanı Şevket Taşçı, dernek gönüllü ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Murat Başar, "Sınır Koyma Becerileri" başlıklı sunumunda;
Şahsiyetimizi inşa ederken sınır koymanın öneminden bahseden Murat Başar, "Kişiye göre değişmeyen standartlarını olsun", "Sınır koyabilmeniz zekanızı kullanma becerinizi geliştirir." mottolarından bahsetti. Hayatın genel akışından örnekler vererek konuyu kapsamlı bir şekilde anlattı.
Doç. Dr. Cüneyit Akar, "Akademik Gelişimde Öz Disiplin" başlıklı sunumunda;
Öz disiplin için en önemli faktörün hedef belirlemek olduğundan bahseden Cüneyit Akar, zaman yönetiminin disiplin geliştirmede kilit bir rolü olduğunu, bunu yaparken her işimizi yapacağımız zamanın planlanmış olması gerektiğini ve dikkatimiz dağıtan uyaranlardan çalışma saatlerinde uzak durulması gerektiğini hatırlattı. Zaman yönetimi ve hedef belirleme konularında "Eisenhower Matrisi" ve "SMART" tekniklerinden yararlanılabileceğinin örneğini verdi.
Program, hediye takdimi ve yemek ikramının ardından sona erdi.
Değişim Derneği, Uşak Kardeşlik Platformu ile birlikte Filistinli kardeşlerimize destek olmak ve onlar için farkındalık oluşturmak 11.11. 2023 cumartesi günü amacıyla bir resim ve bilgilendirme sergisi düzenledi. Sergi, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve destek mesajları yaymak kuruldu.
Etkinlik kapsamında, Filistin'deki günlük yaşamı, kültürü ve tarihi anlatan resimler sergilendi. Ayrıca, bölgenin tarihsel ve siyasi durumu hakkında bilgilendirici paneller yer aldı.
Uşak Değişim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği kahvaltı programı ile dernek gönüllüleri ve öğrenci velileriyle bir araya geldi. Etkinlikte, "Yeni Dönem STK Çalışmaları" ana başlığı altında sunumlar gerçekleştirildi.
Programda dernek yönetim kurulu üyesi Ahmet Işık, sivil toplumun tarihi ve günümüzdeki rolü hakkında bilgiler vererek Değişim Derneği'nin misyonu ve vizyonunu paylaştı. Ardından yönetim kurulu üyesi Rümeysa Taşçı, "Sivil Toplum Neden Gereklidir?" ve "Sivil Toplumda Gönüllü Olmak Nedir?" konularında bir sunum yaptı.
Etkinlik, katılımcıların sorularını yönelttiği soru-cevap bölümüyle sona erdi.