Arabic English Turkish

“Hikmet Buluşmaları”na Aldemir Konuk Oldu

“Hikmet Buluşmaları”na Aldemir Konuk Oldu

Kayseri İlim Hikmet Vakfı tarafından düzenli periyotlarla gerçekleştirilen “Hikmet Buluşmaları” programına bu ay Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir konuk oldu. 8 Ocak Pazar günü Kayseri Kocasinan Belediyesi Seminer Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlim Hikmet Vakfı Başkanı Fatih Kaya'nın selamlama konuşması ile başladı.

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelerek sunumlarını gerçekleştiren Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir konuşmasından satır başları ise şöyle;

Bu Dönemde Sivil Toplum

Bizim kendimize ait birtakım meselelerimiz var. Meselelerin çözümünde temel prensip, ortak akıl ve hikmetli yaklaşımdır. Hz. Peygamber “Hikmet, mü‘minin yitiğidir” buyuruyor. İnsan yitiğini sorularla arar. Bizleri de bu gece bir araya getiren, sorularımız ve hikmet arayışımızdır.

Değişimin tarihte hiç görülmemiş bir hızla yaşandığı bir dönemi idrak ediyoruz.

Sivil bir yapı olarak bizler, bu değişim karşısında edilgen bir duyguyla hareket ettiğimiz takdirde, kendi değerlerimizden koparak zamanın getirdiği şartların peşinden sürüklenir gideriz. Değerlerimiz ve ilkelerimizle doğru olduğuna kani olduğumuz limanlarımızda, yüzdürdüğümüz gemilerimizde başkalarına roller vermek için değil hangi rolleri üstlenebiliriz kaygısı ve gayreti içerisinde olmalıyız.

Zihinsel ve Yapısal Bir Yenilenmeye İhtiyacımız Var

Değer yaratan kurumlar olarak STK’ların karşı karşıya kaldığı sorun; ihtiyaç ve meydan okumalar, daha güçlü kurumlar ve daha nitelikli insan profili ile yola devam etmemizi zorunlu kılmaktadır. Bu açından bakıldığında, büyümeyi ve değişimi doğru yönetmek, sivil kurumların önündeki en temel yönetim meselelerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Değişim irade ister emek ister güç ve disiplin ister. 

Çalışmalarımızın Hedef ve Felsefesi

Bizler için en önemli ve geri döndürülemez kıymetlerden biri de zamandır; zamanın kıymetini bilmeli ve bu konuda mevcut farkındalıklarımızı pratik hayatımıza da yansıtmalıyız. Anadolu’da bu konuda çok güzel bir söz var: “Eli ağır zanaatkârdan ayağı çabuk dilenci daha çok kazanır”. Bir iş yapma kabiliyetimiz var ama bu kabiliyeti, işi zamanında yapmayla birleştirmeliyiz. Özellikle destek faaliyetlerinde çok enerji almasına rağmen az iş çıkaran alanlardan çekilmeliyiz. Zamanımızı enerjimizle doğru oranda değerlendirmeliyiz. Tüm bunları yaparken inancımızın getirdiği hassasiyetleri her zaman korumalı ve heyecanımızı hiç yitirmeden, her zaman aynı bağlılık ve aşkla yolumuzda yürümeye devam etmeliyiz.

Yeni Haberler

Image
Arabic English Turkish